Gezond leven voor zwangerschap vermindert kans op babysterfte

22 mei

momNederland is een land met een relatief hoge babysterfte. Hoewel het aantal sterftegevallen in de laatste jaren met ongeveer 40 procent is afgenomen, kunnen we nog meer doen om dit aantal terug te dringen.

De meeste mensen weten niet dat gezond leven voor een zwangerschap ook invloed heeft op de kans om een gezonde baby te krijgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goed gewicht te hebben, niet te roken, medicijngebruik aan te passen en foliumzuur te slikken.

Om mensen meer bewust te maken van het feit dat gezond leven altijd belangrijk is, ook voor de zwangerschap, hebben 20 organisaties in Nederland besloten om zich samen in te zetten en meer bewustzijn te kweken. Onder de organisaties bevinden zich onder andere de huisartsen, verloskundigen en gynaecologen. De organisaties gaan in opdracht van het ministerie van VWS proberen het Nederlandse volk beter voor te lichten.

De organisaties hebben samen de website www.strakszwangerworden.nl gelanceerd en met deze website willen ze iedereen op de hoogte brengen van de juiste levenswijze voor het zwanger worden. Je vind dus op de website allerlei tips en je kunt er allerlei vragen over de periode voor het zwanger worden vinden. Als je denk dat je er klaar voor bent, dan kan je zelfs een quiz doen op de website. En mocht je zelf nog vragen hebben, dan kun je daarmee uiteraard ook terecht op de website.

Als je zelf probeert zwanger te worden of als je mensen kent die zwanger willen worden, dan raden we aan om de website te bekijken en de tips te onthouden. Ze kunnen je veel helpen en allerlei ellende besparen.

Reacties zijn gesloten.