Voorbereiding op de cito toets

11 jun

cito toetsU wilt natuurlijk dat uw kind aan het einde van de basisschool de optimale score haalt uit de Cito toets. Dit is een soort IQ test die onder andere wordt gebruikt wordt om te bepalen welke voortgezet onderwijsvorm voor het kind geschikt is.

Goed om te weten is dat de cito toets bestaat uit een aantal onderdelen die verschillende vaardigheden van uw kind meten. Er staan opgaven in over taal (100), rekenen-wiskunde (60), studievaardigheden (40) en wereldoriëntatie (90). Wereldoriëntatie is een facultatief onderdeel dus daarvan is het niet verplicht om het te maken.

Er zijn op internet voor de verschillende onderdelen oefentoetsen te vinden. Het is goed om deze door te kijken zodat je ongeveer weet wat je te wachten staat. Het uit je hoofd leren van deze toetsen heeft echter geen enkele zin omdat de toetsen elk jaar weer helemaal anders zijn.

Naast het doorkijken van oude toetsen is het belangrijk om voor het examen ontspannen te zijn. Zorg ervoor dat je van te voren goed geslapen hebt, dat je voldoende maar niet te veel gegeten en gedronken hebt en dat je al je benodigde spullen bij hebt. Dit zorgt ervoor dat je al je aandacht kan richten op het maken van een van de belangrijkste toetsen van je leven!

Bron: Cito.nl

Reacties zijn gesloten.