Getest: de Baby Monitor & Alarm app

11 feb

baby-monitor-alarm-app-testJe kent ze waarschijnlijk nog wel uit je eigen jeugd: de krakende, storende babyfoons die het wel deden, maar om een of andere reden altijd ook problemen gaven. Tenminste, zo staan ze hier in menig geheugen gegrift. Gelukkig kan dat tegenwoordig anders. En dus testten wij de Baby Monitor & Alarm applicatie die door de Sunday Times al werd uitgeroepen tot één van de 500 beste apps.

baby-monitor-alarm-app-settingsBaby Monitor & Alarm is niet beschikbaar voor iedere smartphone, maar doordat er in ieder geval een versie is voor zowel de iPhone als voor Android toestellen, zullen de meeste ouders de app kunnen gebruiken. Wijzelf testten de Android versie van de app op een Samsung Galaxy S3. Ons test-scenario: een avondje trivianten bij de buren, met mama’s telefoon op het nachtkastje in de kinderkamer. Papa had zijn telefoon natuurlijk wél bij, zodat de app ook actief onze hulp zou kunnen inroepen indien nodig.

Eén van de belangrijkste functie van Baby Monitor & Alarm is namelijk de mogelijkheid om een voorgeprogrammeerd nummer te bellen, zodra er te lang te veel geluid is in de babykamer. Maar voordat het zover is, biedt de app nog een aantal tussenmogelijkheden, zoals het afspelen van een van te voren opgenomen stuk geluid, zoals mama of papa die de kleine geruststellend toespreekt. Ook is de app voorzien van een aantal slaapliedjes, die de kleine weer in slaap sussen, bijvoorbeeld nadat eerst mama’s geruststellende verhaaltje afgespeeld werd.

Mogelijkheden genoeg dus, om jouw oogappeltje een rustige avond te geven terwijl je even niet direct in de buurt bent. En de geruststelling dat je gebeld wordt mocht er echt iets meer aan de hand zijn. In ieder geval, tot zover de theorie. Nu de praktijk.

Het kan natuurlijk aan ons eigen eenjarige hummeltje liggen, maar tijdens onze test werd al vrij snel duidelijk dat ons van tevoren opgenomen verhaaltje niet het beoogde effect had, evenals het ingestelde slaapliedje. Baby’s zijn dan wel klein, maar ze horen wel degelijk het verschil tussen mama’s échte stem, of een opgenomen stem die afgespeeld wordt via het kleine speakertje van een telefoon.

baby-monitor-alarm-app-opnemenIn ieder geval werd onze triviant-sessie zo ongeveer ieder uur onderbroken door een telefoontje van de Baby Monitor & Alarm. Zo vaak wordt de kleine normaal gesproken ook wakker ‘s avonds, dus dit is niks nieuws. Als ‘alarm’ voldoet de app dus uitstekend, maar de sussende andere functies zitten er wat onze eigen test betreft meer voor de vorm bij. Maar eerlijk is eerlijk: ieder kind is anders, en onze test was natuurlijk nogal beperkt.

Toch is de app wat ons betreft dus vooral geschikt voor als je eventjes weg moet, of bijvoorbeeld in de buurt blijft maar nét buiten gehoorafstand. Het welzijn van je oogappel kun je beter niet teveel aan je smartphone met Baby Monitor & Alarm overlaten. Als alternatief voor de krakende, ruisende babyfoon is de app een aanrader, maar verwacht geen wonderen. Als laatste viel het ook op dat de app nogal ‘mama-centrisch’ is. Gebruik lijkt voorbehouden aan moeders, en dat is toch wat kort door de bocht in deze tijd.

Je vindt Baby Monitor & Alarm voor de iPhone in iTunes onder de naam Babyfoon (€2,69 - HIER) en voor Android in de Play Store (€3,59 - HIER).

Reacties zijn gesloten.