Oei ik groei! : de mentale sprongen van je baby

13 sep

Hoewel het natuurlijk prachtig is om een baby te krijgen, kunnen de eerste maanden soms ook lastig zijn voor jullie als ouders. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen die je kindje doormaakt, aan de hand van 10 mentale sprongen. Deze sprongen gaan gepaard met “de drie H’s”: Hangerigheid, Huilerigheid en Humeurigheid. Het staat allemaal beschreven in het boek Oei, ik groei!, dat schreven is aan de hand van jarenlang internationaal wetenschappelijk onderzoek.

oei-ik-groei-omslag-3d

In de eerste 20 maanden maakte je baby maar liefst 10 mentale sprongen. Zo wordt de eerste sprong al na 5 weken gemaakt, als je baby steeds meer interesse krijgt voor de wereld om zich heen. Drie weken later wordt er weer een sprong gemaakt, waarbij je kleintje automatische reflexen kwijtraakt en bewust gaat bewegen.

Zo volgen er nog meer sprongen, die er steeds voor zorgen dat je baby er nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij krijgt. Dit betekent echter ook dat je baby steeds meer een eigen wil krijgt, wat weer tot ruzies kan leiden. Puberende peuters kunnen soms behoorlijk lastig zijn!

Maar door het boek Oei, ik groei! te lezen, weet je wanneer er een mentale sprong aan zit te komen. Zo kun je het gedrag van je baby beter begrijpen en er dus ook beter mee om gaan. Daarnaast geeft het boek je leuke voorbeelden en tips die je helpen in deze moeilijke periode. Maar één van de belangrijkste tips is misschien wel: geniet ook van deze periode!

Reacties zijn gesloten.