6 tips voor het maken van een babyboek

23 okt

Het maken van een babyboek blijft populair, omdat het nu eenmaal leuk is om terug te zien hoe je zelf was als baby en hoe je bent opgegroeid. Maak daarom ook voor jouw baby een fotoboek, waar hij of zij later nog jarenlang met plezier door heen kan bladeren! In dit artikel vind je 6 tips voor het maken van een babyboek.

1. Denk vooraf na over de stijl

Probeer vooraf na te denken over de invulling van het boek: wat voor soort foto’s wil je erin, wil je veel kleuren gebruiken of juist niet? Van alles wat is natuurlijk ook mogelijk, maar als je vooraf bedenkt wat je mooi vindt, is het eenvoudiger om het boek samen te stellen.

Achtergronden-600x445

2. Ga voor een groot formaat

Kies een groot formaat uit voor je babyboek: zo komen de foto’s extra goed tot hun recht en heb je veel ruimte om tekst en andere informatie bij te voegen. Hierdoor blijven de herinneringen levend. Vierkante albums zijn vaak het meest praktisch, hierbij maakt het niet zo veel uit of de foto’s horizontaal of verticaal gemaakt zijn.

Schermafbeelding-2012-10-03-om-22.12.55-600x279

3. Maak gebruik van special effects

Fotosoftwareprogramma’s bieden tegenwoordig veel mogelijkheden: zo kun je kiezen uit verschillende achtergronden, randen en cliparts. Maak hier zeker gebruik van, want het kan je babyboek net dat leuke extraatje geven.

Baby-cliparts-600x444

4. Maak het boek zo volledig mogelijk

Zorg dat het boek zo volledig mogelijk is, want het zou zonde zijn als er belangrijk moment ontbreekt. Je kunt vooraf een lijstje maken met belangrijke momenten, zodat je tijdens het samenstellen van het boek niets vergeet.

Spread-passepartouts-600x279

5. Kies een passende cover

Besteed extra aandacht aan de cover van je babyboek, want dit is wat je als eerste ziet. Vaak werkt het het beste om eerst het boek zelf samen te stellen en als laatste de cover uit te kiezen. Zo kun je alles perfect op elkaar afstemmen.

Cover-babyboek-600x232

6. Bespaar op de drukkosten

Het laten drukken van een babyboek kan behoorlijk duur zijn en door het grote aanbod aan drukkerijen kan het lastig zijn om de juiste drukkerij te vinden. Uit eigen ervaring kunnen we je een aantal drukkerijen aanraden.

  1. Drukhetnu biedt echter een voordelig tarief voor het drukken van babyboeken en bezorgt gratis door het hele land. (www.drukhetnu.nl)
  2. Drukkerij Confiance heeft een handig klantenportal waarin bestellingen worden getrackt en ook niet zo duur. (www.drukkerijconfiance.nl)
  3. Drukkerij Bax biedt de mogelijkheid om je babyboek tegen een schappelijke prijs af te drukken. (www.drukkerijbax.nl)

Er komt dus nog heel wat kijken bij het maken van een babyboek. Bedenk daarom goed van tevoren wat je wilt: welke stijl, welke foto’s mogen er zeker niet ontbreken en welk formaat kies je. Als je dat eenmaal op een rijtje hebt is het een kwestie van de foto’s op een rijtje zetten en het babyboek bewerken met leuke special effects. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om een leuk en persoonlijk babyboek samen te stellen.

Reacties zijn gesloten.