5 tips voor het fotograferen van je baby

19 nov

Er is natuurlijk niets leuker dan je pasgeboren babytje vastleggen op foto’s. Maar hoe zorg je dat de foto’s perfect worden? Bij het fotograferen van baby’s is er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel vind je 5 tips voor het fotograferen van je baby.

1. Houd je baby warm

Pasgeboren baby’s zijn nog niet zo goed in staat als wij om zich aan te passen aan de temperatuur. Zorg daarom dat de ruimte waarin je de foto’s maakt lekker warm is, zodat je baby het in ieder geval niet koud krijgt. Je kunt ook gebruik maken van dekens, waar je kindje op fotografeert.

saartjepictures_baby

2. Timing

Baby’s zijn het meest tevreden als ze net hebben gegeten, het beste is dan ook om een fotosessie vlak na een voedingsmoment te plannen. Houd er wel rekening mee dat je baby vlak na het eten een beetje kan spugen.

Sepp-13dagen-600px

3. Werk met daglicht

Met daglicht krijg je de mooiste foto’s, waarop de zachte huid van je baby mooi naar voren komt. Daarnaast schrikken veel kleintjes wanneer je het flitslicht van je camera gebruikt, probeer dit dus zo veel mogelijk te vermijden.

fotografietips

4. Neem de tijd

Je voorbereiding kan nog zo goed zijn, maar soms heeft je baby er simpelweg geen zin in. Een extra voedingsmoment of even troosten kan soms helpen. Wees geduldig, want kleintjes laten zich niet sturen. Maar bedenk ook dat het niet te lang moet duren, baby’s raken snel vermoeid.

vera_hand

5. Maak veel foto’s

Probeer zo veel mogelijk foto’s te schieten zolang je baby er nog plezier in heeft. Het voordeel van digitale camera’s is dat je alles eenvoudig weer kunt verwijderen of bewerken. Je kunt dus beter te veel dan te weinig foto’s maken.

foto_judith_baby

Als je tevreden bent over de foto’s die je hebt gemaakt, kun je ze verzamelen om er een babyboek van te maken. Op die manier kun je later altijd nog terugkijken op alle mooie momenten. Lees hier meer tips over het maken van een babyboek.

Reacties zijn gesloten.