Babyfoons met videofunctie niet altijd veilig

7 sep

slapende baby

Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Rapid7 hebben ontdekt dat in zeven babyfoons met videofunctie het mogelijk is dat op afstand meegekeken kan worden of zelfs kan worden overgenomen.

Het gaat hierbij om de iBaby M6, iBaby M3S, Philips In.Sight B120/37, Summer Baby Zoom Wifi Monitor & Internet Viewing System, Lens Peek-a-View, Gynoii en TRENDnet WiFi Baby Cam TV-IP743SIC. Bij de helft van de gevonden problemen gaat het om de standaard inloggegevens die iemand anders in staat stelt om met jouw camera verbinding te maken. Bij het Philips-model bieden de inloggegevens ook toegang tot de ingebouwde webserver en het besturingssysteem.

Realtime meekijken

Niet enkel problemen bij inloggen, maar het live meekijken met de videostream, behoort tot de problemen. Soms konden zelfs opgeslagen video’s worden bekeken van afstand of kon er ingelogd worden zonder wachtwoord. De fabrikanten zijn op de hoogte gebracht en zouden ondertussen maatregelen hebben genomen.

Soms is het dan nog niet zo slecht om gewoon gebruik te maken van een ‘ouderwetse’ babyfoon, hoe fijn het ook is om je baby rustig te zien slapen.

 

 

Reacties zijn gesloten.